2 Aralık 2014 Salı

2014'ün en iyi iPhone ve iPad uygulamaları

2014 yılını artık bitiriyoruz ve biz sizler için 2014'ün en çok indirilen ve ödül alan uygulamalarını sizler için derledik.

Geliştiricilere çok önem veren ve onlar olmazsa bu platformlar birer hiç savunmasını sık sık yapan Apple, her sene olduğu gibi bu senede Apple Design Awards ödüllerini verdi.




Shazam:

Bir şarkı dinliyorsunuz ve adı aklınıza gelmiyor mu? Söyleyenin kim olduğunu hatırlayamadınız mı? O zaman uygulamayı çalıştırıyor ve şarkıyı ona dinletiyorsunuz; çevrimiçi şekilde program şarkıyı buluyor, albüm kapağını ve youtube videosuna kadar ulaşabiliyorsunuz








Maçkolik:

İddia severlerin vazgeçemediği uygulamalardan birisi olan Maçkolik, takımların bahis oranları, puan durumları, fikstürleri gibi bilgileri kullanıcılarına sunarak müthiş bir bilgi istatistiğini de beraberinde getiriyor. Tuttuğunuz takımın maçını o anda izleyemiyorsanız Maçkolik'ten kolaylıkla takip edebilir, o maçı favorilere ekleyerek anlık skor bilgilerine de ulaşabilirsiniz




PhotoGrid Kolaj Uygulaması:

AppStore'da birçok kolaj uygulaması bulunmakta. Bunlar içinde en beğendiğimiz uygulamalardan birisi olan PhotoGrid ile çektiğiniz fotoğrafalrı dilediğiniz şekilde kolaj yapabiliyor ve fotoğrafları tek tek filitreleyebilyorsunuz. Oldukça güzel olan bu ücretsiz uygulamayı siz değerli okuyucularımıza tavsiye ediyoruz.





eBay:

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden birisi olan eBay'in iPhone ve iPad için farklılaştırılmış 2 farklı programı bulunuyor ve açıkçasını söylemek gerkirse iPad'te bu program tek kelimeyle kusursuz görünüyor.




Skype: 

Microsoft'un anlık mesajlaşma, görüntülü görüşme ve sabit numaraları bile arayabileceğiniz programı Skype özellikle kullanıcı dostu arayüzü ile bu listeye girmeye hak kazanmıştır. Sizde uzaktaki akranbalarınız ya da dostlarınızla görüşmek istiyorsanız bu programı mutlaka denemelisiniz. Program iPhone ve iPad için farklı olarak özelleştirilmiştir.





Dropbox:  

Bulut depolama özellikle telefonunda 16 GB hafızası (kullanılabilir 11 GB kadar) bulunan ve Hafıza Kartı girişi olmayan telefon kullanıcıları için oldukça önemli bir uygulamadır. Bunun için de dünyanın en önemli bulut servis sağlayaıcılarından birisi olan Dropbox birçok kullanıcı için cankurtarıcı olabilmektedir. Dropbox ücretsiz 50 GB'a kadar depolama alanı sunmasıyla bu listede yer almayı hakeden başka bir uygulamadır.




Retrica:

Sadece iPhone'lar için olan bu uygulama ile telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları eskitilmiş olarak düzenleyebiliyorsunuz. Instagram fenomenlerinin bu programı sıkça kullandıklarını belirtelim.








Paper:

Bir Facebook programı olan Paper ile programın sıkıcı arayüzünden sıyrılarak çok daha görsel bir Facebook'a sahip olabilirsiniz. Tek kelimeyle mükemmel çalışan bu iPhone uygulaması





Threes

2014’ün başında yapılan ve bağımlılık yaratması ile meşhur olan bulmaca oyunu Threes de Apple Design Awards 2014’ün kazananlarından birisi. Tasarım ve grafik olarak gözü yormayan ve sadece olması ile bu ödüle layık görülmüş.




Monument Valley

Bize göre ödülü en çok hakeden oyun olan Monument Valley de Apple Design Awards 2014’te ödül sahibi oldu. Fantastik bir mimari ve zeka oyunu olan Monument Valley’i tavsiye ediyorum, vazgeçilmez bir oyun.




Storehouse

Ödül kazanan tek fotoğraf ve video uygulaması olması ile dikkatleri üzerine çeken bu uygulama ile fotoğraf ve video ile üzerlerine metin ekleyerek hikaye de oluşturabilirsiniz.