11 Aralık 2014 Perşembe

İyi bir web sitenizin olması için dikkat etmeniz gereken noktalar

Bu yazımızda iyi bir web sitenizin olması için dikkat etmeniz gereken başlıklara değineceğiz.



1. Domain ( Alan adı ) Seçimi ;

Türkçe karşılığı "Alan Adı" olan domain, internetteki kimliğinizdir. Domainler internet üzerinde yer alan kayıtlı isimlerdir. Alan adınızı (domain) seçerken telafuzunun kolay ve anlaşılabilir olmasına dikkat edin. Alan adınızı sorduklarında sürekli tekrar etmek zorunda kalmamalısınız, ilk söyleyişinizde karşınızdaki tarafından anlaşılabilmelidir. Sitenin içeriği ile alan adınız uyumlu olması, sizi arama motorlarında daha üst sıralara taşıyacaktır. Günümüz sorunlarından biri de türkçe karakterlerdir. Alan adınızda olabildiğince az türkçe karakter kullanmaya çalışın. Bu internet kullanıcıları tarafından sizi daha kolay bulmalarına olanak sağlayacaktır.

2. Özgün Tasarım ;

Sayfanızın tasarımı kurumsal kimliğiniz ya da kişisel ise, sayfa içeriklerine uygun olarak özgün bir şekilde hazırlanması yararınıza olacaktır. Sayfada kullanılacak renkler, logonuz, katalog yada broşürlerinizle uyum içinde olmalıdır. Günümüzde bir çok web tasarım firması, fiyatları uygun verebilmek için genellikle önceden hazırlanmış şablonları müşterilerine satmakta yada size göre uyarlamaya çalışmaktadır. Belkide daha önceden hazırlanan bu şablonlar en az 10 firmaya farklı uyarlamalar yapılarak yayına sokulmuştur. Bu tür tasarımlardan uzak durmalısınız, muhtemelen bu paket tasarımın daha önce başka firmalara da satılmış olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

3. Özgün İçerik ;

Web sitenizdeki içeriklerin büyük bölümünün size ait olmasına dikkat edin. Başka sitelerin içeriklerini kopyalayıp kendi sayfanıza yapıştırmayın. Bunun yerine sunmak istediğiniz hizmetleri ve anlatmak istediklerinizi kendi  özgün cümlelerinizle yazın. Unutulmamalısınız ki özgün içerikler arama motorlarında bulunabilmeniz için çok önemlidir. Eğer başka bir web sitesinin içeriğini kendi sayfanıza yapıştırırsanız, bu içeriğini kopyaladığınız sayfaya yarayacaktır ve sizden bir adım daha önce olmasını sağlayacaktır. Arama motorlarının bu durumdaki yapıları şöyledir, Bir web sitesinin içeriği, başkaları tarafından kopyalanıp başka sayfalarda yayınlanıyorsa, içeriği kopyalanan web sitesinin faydalı bilgiler verdiğini tespit edip o sayfanın kalite değerini yükseltmektedirler. Dolayısıyla arama motorlarında bulunmak istiyorsanız özgün içerik konusunda dikkatli davranmanız gerekmektedir. Özellikle arama motorlarında bulunmak istediğiniz anahtar ürün veya hizmet isimlerinizle ilgili detaylı yazılar yazarsanız bu kelimeler ile bulunabilme şansınız çok artacaktır.