25 Aralık 2014 Perşembe

Ucuz Web Tasarımı Yaptırmanın Sakıncaları !

İçinde bulunduğumuz Bilişim Çağı’nda firmaların WEB Tasarımı, sanal vitrinleri olması açısından çok önemlidir. Firmaların dünyaya açılan yüzüdür, ve firmalar hakkında ilk bilgi edinilen mecradır. Bu sebeple web tasarımları; firmaların potansiyel müşterilerine ulaşmak, onlara doğru şekilde bilgilendirerek, iyi izlenim bırakmak ve tercih edilebilir olabilmelerini sağlayarak potansiyel müşterileri, MÜŞTERİ yapabilmek için son derece önemlidir.
Kurumunuzun veya sizin başarı ya da başarısızlığını etkileyecek çok önemli bir karar olması dolayısıyla, web sitenizi tasarlayacak web tasarım şirketinin seçimi rakiplerinize göre bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.


 
Günümüzde hemen hemen herkes web sitesi tasarlayabiliyor. Ucuz web tasarımı diyerek internette arama yaptığınızda inanılmaz sürelerde, inanılmaz fiyatlara tasarım yaptırabileceğinizi rahatça görebilirsiniz. Zamanı kısıtlı, bütçesi dar olan bir çok kurum ve kişi bu siteleri kullanmayı tercih edebiliyor.
Doğru planlamadan ve düşünmeden yaptırılan web sitenizin işinize ne kadar ZARAR verdiğini hiç düşündünüz mü?
Düşünmediniz ise fazla beklemenize gerek kalmayacaktır, sonuçlarıyla yüzleşmeniz yakındır!
Gelin hep beraber ucuz web tasarımı yaptırmanın sakıncalarına göz atalım;
  • Kısa zamanda, düşük fiyatla yapılan tasarımların copy-paste (kopyala-yapıştır) siteler olduğunu kolayca görebilirsiniz.
  • Kurumunuzun veya sizin beklentinizi, vizyonunuzu ve hedeflerinizi tam olarak anlamak gibi amaçları olmadığından çok basit ama süslü püslü bilgilerle dolu, ancak amaca hitap etmeyen bilgilerin yer aldığı bir tasarım olacaktır, görsellikten öteye gidemeyecektir.
  • Kurumunuzun veya sizin amacınıza ve tarzınıza uygun bir web tasarım olmayacaktır.
  • Satın alma amacıyla gelen ziyaretciler/potansiyel müşteriler, ürün ya da hizmet hakkında birkaç fotoğraf ve basit bilgilenmelerden başka bilgiye ulaşamaz, dolayısıyla etkileri düşüktür.
  • SEO (Search Engine Optimization – Arama motoru optimizasyonu) çalışması ile hedef kitlenize çok rahat ulaşabilirsiniz. Ancak ucuz tasarım yapan kurum veya kişilerin, SEO hizmetleri zayıftır. Web siteniz, arama motorlarında yeteri kadar etkili ve uyumlu ve ziyaretçi/potansiyel müşteriler için arandığında kolayca ulaşılır olmaz.
  • Sosyal Medya Optimizasyonu da (SMO), SEO ile birlikte gelmelidir. SMO, web sitenize kaliteli ziyaretçiler çekebilmek için ve daha da önemlisi marka konumlandırma ve markanın itibar ve değer yönetimi açısından son derece önemlidir. Ancak ucuz tasarım aradığınızda bu hizmetleri bulmanız mümkün değildir.
  • Potansiyel müşteri ve müşterilerinize istediğiniz bilgiyi aktaramaz, onları eğitemezler.
  • Kurumunuza veya size güven duyulmasını sağlayamazlar.
  • Zamanında güncelleme yapılmaz ve güncel olmayan bilgi size satış kaybettirir.
  • En önemlisi yukarıda da değindiğimiz gibi ziyaretçileri/potansiyel müşterileri, müşteriye dönüştürme becerileri ve etkileri yoktur.
  • Potansiyel müşterinin ilgisini çekmeyi başaramadığından, ziyaretçiler, rahatlıkla arama motorları ile rakip sitelere yönelecektir.
  • Tasarım sonrasında sorunlar yaşadığınızda veya web sitenizde güncellemeler gerektiğinde gerekli teknik desteği bulmakta sıkıntı yaşarsınız.
Bu sebeple siz siz olun, firmanızın sanal vitrini olan Web sitenizi tasarlamak için ucuz kurum ve kişileri tercih etmeyin!!!